Change the language to englishEnglishChange the language to english
diszhal.info logo
Partnerek
A Diszhal.info partnerei
Az év díszhala cikksorozat
Legújabb 10 kép
Víz alatti erdők - Takashi Amano - Részletek12Víz alatti erdők - Takashi Amano - Részletek10Víz alatti erdők - Takashi Amano - Részletek09Víz alatti erdők - Takashi Amano - Részletek07Víz alatti erdők - Takashi Amano - Részletek06Víz alatti erdők - Takashi Amano - Részletek04Víz alatti erdők - Takashi Amano - Részletek03Víz alatti erdők - Takashi Amano - Részletek02Víz alatti erdők - Takashi Amano - Részletek17
Új Corydoras Dél-Brazíliából

Egy új Corydoras fajt írtak le tudományosan Corydoras lymnades néven, amely a rio Sao Francisco folyó felső és középső folyásában él, dél Brazíliában, és nevüket a görög mitológiában található koboldokról kapták.

Ezek az apró mitológiai teremtmények képesek voltak felvenni azoknak a figyelmetlen embereknek az alakját, akik a nimfákhoz próbáltak közel kerülni, és akiket ezek a koboldok védtek. Azért választották ezt a nevet az új Corydorasnak, mert kisméretűek, és hasonlítanak a Corydoras garbei-hez.

Más Corydoras fajoktól és a Corydoras garbei-től úgy különböztethetőek meg, hogy kisebbek, sokkal karcsúbb testűek, és mintázatuk apró pöttyökből, vagy barázdált foltokból áll, amelyek a test felső felén szétszórva találhatóak, az oldalvonaltól feljebb.

Corydoras lymnades