Change the language to englishEnglishChange the language to english
diszhal.info logo
Megnyílt a világ legnagyobb édesvízi akváriuma

A világ legnagyobb édesvízi akváriuma, és Ázsia első folyókat bemutató élményparkja nyílt meg Szingapúrban.

A Folyami Szafari egy 12 hektáros park, amely a világ 8 legnagyobb folyójának a halait és a folyók vadvilágát mutatja be (Amazonas, Mekong, Kongó, Gangesz, Mississippi, Nílus, Jangce és Murray).

Az egyik legnagyobb látványosság az amazonasi elárasztott esőerdő, amely a világ legnagyobb édesvizű kiállítása a maga 2000 köbméterével (2.000.000 liter) és a 22x4 méteres üvegfelületével, amin keresztül betekinthetünk a medencébe. Ebben a hatalmas medencében 18 különböző féle hal és állat kapott helyet, köztük az arapaima, pirája, óriásvidra és lamantin.

River safari - a világ legnagyobb édesvízi akváriuma

Összesen 300 fajt mutatnak be az egész komplexumban, amelyek közül 42 veszélyeztetett. Ezek közül az egyik a Mekong harcsa, amely elérheti a 3 méteres hosszt is. Feltételezhetően csak néhány száz ilyen óriáshal maradt a vadonban. A parkban található halakat is egy thaiföldi tenyészetből szállították ide.
A Folyami Szafari célja, hogy nagyobb tudatosságot biztosítson az édesvízi élőhelyek megőrzéséhez, úgy hogy a látogatókat közelebb hozza ezekhez a halakhoz, amelyek ennyire függnek a természetes élőhelyüktől. Másfelől pedig a szaporító programok segítségével remélik, hogy közreműködhetnek a veszélyeztetett fajok népességének növeléséhez.

A parkban megtalálhatóak továbbá hüllők és kétéltűek is, mint az indiai gaviál, a kínai aligátor, a békafejű lágyhéjú teknős, és az óriás szalamandra. Ezen kívül a parkban található egy óriáspanda erdő - a legnagyobb Délkelet-Ázsiában -, ahol a látogatók Óriás pandákat, Vörös pandákat és Aranyfácánokat láthatnak egy klímatizált élőhelyen.

Még ebben az évben szeretnék megnyitni a legjobban várt látványosságot, a hajós kirándulást, amelyen egy mesterségesen létrehozott, 483 méter hosszú amazonasi folyótúrát tehetünk, mialatt olyan állatokat is láthatunk, mint a jaguár, az óriás hangyász és a tapír. Habár Cham Tud Yinn úr szerint, aki a 160 millió dolláros Folyami Szafari tulajdonosa, még további elintéznivalók is szükségesek, és az állatoknak még meg kellene szokniuk az elhaladó hajók látványát, mert a legtöbbjük még az életben nem látott ilyeneket. Amíg ez a látványosság nem készül el, addig a parkba árengedménnyel lehet bejutni.

River safari - a világ legnagyobb édesvízi akváriuma